BIO kutyakozmetika háznál

BIO kutyakozmetika háznál

Mitől bio egy kutyakozmetika?

2014. augusztus 19. - Kardosszilvi

Elsősorban a felhasznált anyagoktól. Ahogyan egy biofodrászat is, itt is természetes anyagokat használunk a fürdetéshez, egyéb kezelésekhez. 

1217164852NVFmgCd.jpg

Minden tekintetben igyekszem a lehető legkörültekintőbben eljárni. Azaz, ha egy anyag hazai forrásból is beszerezhető, netán helyettesíthető, akkor inkább azt választom, mint az akár több ezer km-t utaztatott terméket használni. A levegő szennyezéséhez nagyban hozzájárulnak a hatalmas kerozinmennyiséget légtérbe eresztő repülők, ezért ha nem muszáj, nem szabad használni. Hiszek benne, hogy az egyes emberek döntésein, hozzáállásukon múlnak a nagyobb dolgok változásai, ezért minden egyes ember felelős azért, amit tesz, ahogyan dönt. 

Sajnos sok esetben a bionak, környezettudatosnak, természet- és egészségvédőnek hitt termékek sem azok. Legismertebb példa erre a pálmaolaj esete, melyet előszeretettel használnak bioszappanokban, egészségtudatos táplálkozásban. Ám ahhoz, hogy a pálmaolajat mi használhassuk (és a nagyipari gyártók is ugyancsak előszerettel teszik minden létező termékükbe), nem elég, hogy annak környezetszennyező módon kell eljutnia, utaznia hozzánk, nem elég, hogy hatalmas mennyiségű légszennyező füst kerül a levegőbe az esőerdők felégetésekor, aminek a helyén majd pálmaolajfa ültetvény lesz, nem elég, hogy ezzel hosszú időre lehetetlen újra fáknak nőnie, mert az olajpálma olyan anyagot termel, amitől semmi más nem tud nőni rajta kívül, nem elég, hogy az esőerdők nagyrészt emiatt rohamosan pusztulnak és ennek hatását már a bőrünkön érezhetjük, de az egyik legszörnyűbb következménye, hogy az orángutánok utolsó menedéke foszlik ezzel semmivé, lévén az ő élőhelyük a világ első számú pálmaolaj termelője. Sokszor egyszerűen rájuk gyújtják az erdőt és elevene elégnek. Láttam erről fotókat, de mindenkit megkímélek attól, hogy ide is betegyem őket. Akit érdekel vagy utána szeretne járni, az könnyen megteheti a kulcsszavak rákeresésével.

Számomra tehát a "bio" azt jelenti, nem csak saját egészségem védem vele, de a környezetemét is. Nem mindegy, hogy a lefolyón lefolyt víztől a vízi élővilág szenved-e vagy sem. Van egy egyszerű tesztem, hogy adott terméket merje-e valaki használni vagy sem otthon: ha az a víz a saját kis kert tavába folyna, amiben halakat nevel saját fogyasztásra, akkor le merné-e engedni a vizet a lefolyóján. Ha a válasz nem, inkább ne használjuk azt a szert, hiszen attól, hogy nem látjuk, mi történik vele később, az még szennyezni fogja a vizeinket, az élővilágunkat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://biokutyakozmetika.blog.hu/api/trackback/id/tr266615021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása